Fal penészedés megszüntetése

Fal penészedés megszüntetése Budapest és Pest megye egész területén! Több, mint 20 éves tapasztalattal a hátunk mögött állunk az Ön rendelkezésére. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és örömmel segítünk önnek garanciával!

Fal penészedés megszüntetése

Fal penészedés megszüntetése Budapest és Pest megye egész területén! Több, mint 20 éves tapasztalattal a hátunk mögött állunk az Ön rendelkezésére. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket kérem hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot a felméréshez. Minden munkánkra garanciát vállalunk. Hívjon, mi örömmel segítünk!

Minden munkánkra garanciát vállalunk. Ha szeretné igénybe venni a segítségünket akkor kérjük hívjon minket és egyeztessen le velünk egy időpontot a felméréshez. A felmérés végén adunk önnek egy ajánlatot, mely tartalmazza az árat és a kezdés időpontját.

A fal penészesedése rendkívül komoly probléma. De szerencsére ma már számtalan módszer létezik arra, hogy a penészt véglegesen megszűntessük.

Melyek ezek? Amit talán mindenki ismer a drogériákban, áruházakban kapható penészölő szer, fújós kiszerelésben. Mi viszont ezt egyáltalán nem ajánljuk. Ezek a szerek rendkívül mérgezőek, így ha befújtuk vele a falat, akkor evakuálnunk kell minden élőlényt a helyiségből, és jól be kell zárni minden ajtót és ablakot. A befújást követően jó esetben azt fogjuk látni, hogy már csak kicsit foltos a fal, nincs penész. Ó, dehogynem – gondolja ezt a penész, aki a tapéta, festék réteg alatt még ott bujkál, és várja, hogy kedvezőek legyenek a feltételek ahhoz, hogy újra eltudjon terjedni. Akkor mégis mit lehet ilyenkor tenni, kérdezik sokszor? Nos, leginkább minket kihívni, hogy gyökeresen kiírtsuk a penészt.

Visszahívást kérek!
Fal penészedés megszüntetése

Panellakás penészedése

A panellakásokra általában nem jellemző a penészesedés. Sok lakásban mivel központifűtés van inkább száraz szokott lenni a levegő, amely egyéb problémákat szokott felvetni. De megtörténhet, hogy penészesedik a panellakás. Ennek számtalan oka lehet, az olyanokról, minthogy valamilyen romlott élelmiszer miatt lett penész nem soroljuk, mivel azok kirívó esetek. Amivel mi igazán foglalkozunk, az az, amikor lakásban mindenhol megjelenik a penész, vagy legalábbis több helyiségben.

Mi okozza ezt? Leginkább az, hogy a levegő nem megfelelő páratartalmú. A penész számára nyirkos, meleg helyre van szüksége. Ezért is történhet meg az, hogy ha kint hagyunk valamilyen élelmiszert egy dobozban a napon azon hamar megjelennek a penész foltok. Az élelmiszerben lévő víz, és a napsütés által meleg rendkívül jó táptalaj a penésznek. Lényegében ez történik a lakásban is.

Az még teljesen világos, hogy hogyan lehet meleg a szobában, na de nyirkosság? Mitől lehet egy szobában magas a páratartalom? Ennek is több oka lehet. A leggyakoribb az az, hogy túl sok ruhát szárítunk egy adott helyiségben. Ha ez kiegészül azzal, hogy ritkán szellőztettünk, ne adj isten még a falak is enyhén nedvesek akkor meg is van a baj, biztos, hogy valamelyik sarokban meg fog jelenni a penész.

Ha magas a páralecsapódás akkor borítékolható, hogy hamarosan megjelenik a penész. A panellakásokban ez sokszor a rossz kivitelezés miatt van, nem fordítottak elég figyelmet például a hőszigetelésre. Ha rossz hőszigetelésről van szó, akkor egyértelmű, hogy véglegesen az fogja megoldani a problémát, ha költünk a hőszigetelésre, de ugye ezt egy ember nem tudja megtenni, ehhez az egész lakóközösség kell. Azok vannak leginkább veszélyben, akiknek nagyon szélső lakásuk van, azoknak nehéz is egyezkedni azokkal, akiknek nincs penész az otthonukban (nekik ez felesleges kiadás lenne).

Mit tehet ha nem a rossz kivitelezés miatt van penésze? Hívjon ki minket. Mi gyökeresen elhárítjuk a problémát, teljesen a penész mélyéig hatolunk és ott írtjuk ki. Ha minket hív ki, akkor biztos lehet benne, hogy a penész nem fogja többet felütni a fejét. Ráadásul tanácsokat is adunk a penész megelőzésére. 

Fal penészedés megszüntetése
Fal penészedés megszüntetése
Fal penészedés megszüntetése

Penészedés megelőzése

Ha már elvégeztük a penészmentesítést akkor nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre. Hogyan lehet a leghatékonyabban megelőzni a penészt? Erre számtalan mód van, mi most párat megemlítünk. Ne feledje: ha minket kér fel a penészmentesítésre, akkor mi segítünk Önnek, hogy később se legyen penésze.

Az első ami nagyon fontos, hogy megnézzük, hogy milyen a szigetelés. Ha tudja, hogy Önnek jó a szigetelése, akkor nyugodtan haladjon a következő pontra. Viszont ha tudja, hogy nem megfelelő akkor érdemes szakembert kihívni. Ez családi ház esetében nagyrészt könnyebb, egy külső szigetelésre van csak szükség és kész is. Panellakások, társasházak esetén ez már nem könnyű, de ezt már feljebb kifejtettük.

Kulcsfontosságú kérdés a szellőztetés. Milyen gyakran kell szellőztetni? Egy nap legalább háromszor, négyszer, ideális akkor, ha tudjuk, hogy penészre hajlamos az otthonunk. Reggel, felkelés után egyből szellőztessünk ki, majd délután fele, kora este és lefekvés előtt. Ez nem csak a penész megelőzésére jó, hanem a testünknek is, mivel így mindig friss levegőhöz jutunk.

Ha így sem jó még mindig akkor érdemes egy páramentesítő készüléket beszerezni. Az olcsó ár kategóriától határ a csillagos égig van, kiszámíthatatlan, hogy mennyibe fog kerülni. Itt érdemes szakmai magazinok olvasni, jól körül járni a témát, hogy valóban jó készüléket vásároljon. De ha felhív minket akkor mi is szívesen adunk tanácsokat. 

Szekrény penészedése

Azt már kellőképpen kiveséztük, hogy a falak miért penészesedhetnek. Na de a bútorok? Sokan találkoztak már azzal, hogy bármilyen drága bútor tisztítót, illatpárnákat raktak a szerkénybe egyszerűen az a fanyar, dohos szag nem akar elmúlni. Ez általában akkor történik meg, amikor a szekrény mögött van a penész, amelyet természetesen nem veszünk észre és szépen átterjed a szekrényre. Sok szekrénynek a hátulja egy vékony lemez, így a penésznek túl sokat dolgoznia sem kell.

Mit tehetünk? Legjobb megoldás: kidobni a szekrényt. Kevésbé drága megoldás: kihívni egy szakembert, hogy megszüntesse a penészt. Óva intjük attól Önt, hogy elkezdjen egy ronggyal sikálni, mivel ha a rongy érintkezik a penésszel akkor megragad rajta, majd ha a rongyot beledobjuk a szennyesbe... Mindenki eltudja képzelni. Hívjon ki minket, és mi segítünk!

Fal penészedés megszüntetése
Fal penészedés megszüntetése

Penész kialakulásának feltételei

A penész kialakulásának a feltételéről már fentebb beszámoltunk, de nézzük meg részletesebben. A penész mindig jelen van. Láthatatlan, de jelen van. Csak arra vár, hogy megfelelő táptalajra találjon. Ilyen táptalaj a szellőzéstől mentes, magas páratartalmú zárt helyek. 

Fontos itt kiemelnünk, hogy a penész megszüntetése teljesen felesleges folyamat, ha utána a kiváltó okot nem szüntetjük meg. Mi teljesen mélyre hatolunk a penészmentesítés során, de ha továbbra sincs szellőztetve, nem jó a szigetelés, akkor nem fog változni a helyzet. Mindig a kiváltó okot keressük meg.

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberre? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a felhasználandó anyaggal kapcsolatban egyeztetne? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon reggel 8:00 és délután 17:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 437 03 55

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!
Fal penészedés megszüntetése
Fal penészedés megszüntetése
Fal penészedés megszüntetése
Fal penészedés megszüntetése
Fal penészedés megszüntetése
Fal penészedés megszüntetése

Pest megye egész területén biztosítjuk a szolgálatásunkat!

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu , Piliscsaba , Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs , Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence , Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza