Nyílászáró mázolás

Nyílászáró mázolás Budapest és Pest megye egész területén! Több, mint 20 éves tapasztalattal a hátunk mögött állunk az Ön rendelkezésére. Tőlünk kizárólag minőségi munkát, garanciát és kedvező árakra számíthat. Hívjon minket és mi örömmel segítünk.

Nyílászáró mázolás

Nyílászáró mázolás Budapest és Pest megye egész területén! Több, mint 20 éves tapasztalattal a hátunk mögött állunk az Ön rendelkezésére. Tőlünk kizárólag minőségi munkát, garanciát és kedvező árakra számíthat.

Sok házban található még fából készült, a védelem miatt általában fehér zománcfestékkel bemázolt ajtó, régi típusú ablakkeret, mely az idők során nem csak koszolódik, besárgul, de a festék lepattogzik, repedezetté válik, helyenként felfedve a sötét faanyagot, mely a védelem hiányában korhadni kezd. Ezért 5-10 évente tanácsos ezeket újra festeni, mindenképp ügyelve arra, hogy jó minőségű zománcfestékkel tegyük ezt.

Először is kell egy előzetes felmérés, majd ha ez megvan, akkor lehet nekiállni a munkának. Általában a festés megkezdése előtt a felületet leszoktuk csiszolni, majd megcsináljuk az alapozást. Az alapozás befejeztével neki kezdünk a festésnek, általában több rétegben szoktuk felvinni és hagyjuk megszáradni. Ezzel a módszerrel csináljuk meg az ajtókat, ablakokat és minden más nyílászárót is. Bár azt gondolhatja az ember, hogy ez milyen egyszerű feladat, azért fontos megemlíteni, hogy ahhoz, hogy a végeredmény szemet gyönyörködtető legyen szinte elengedhetetlen egy szakember.

Amennyiben megválaszolatlan kérdései maradtak vagy szeretné igénybe venni a segítségünket a nyílászáró mázolásában, akkor hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 7:00 - 19:00 között a +36 (20) 437 03 55 telefonszámon és mi örömmel segítünk.

Ajánlatkérés
Nyílászáró mázolás

Nyílászáró csiszolás

A jó alapozás elengedhetetlen a jó végeredményhez. Ekkor használhatunk gépet is a gyorsabb munka érdekében, de elengedhetetlen a kézi csiszolás a különböző sarkokban, nehezen hozzáférhető helyeken. Ügyelni kell arra, hogy a régi festékréteget maradéktalanul leszedjük, mivel így tudjuk azt elérni, hogy az új festék jól megtapadjon és szépen megszáradjon, esztétikus legyen a végeredmény. 

A csiszolás során többféle erősségű lapokat használunk, így érve el a tökéletes eredményt. A csiszolás befejeztével teljesen portalanítjuk a nyílászárót, ezt megtehetjük porszívóval, kefével, bármivel, ami eltüntetii a port. Ezután kerül fel az alapozófesték, amely egy biztos bázist ad a következő festék rétegnek. A festéket több rétegben felkenjük a tökéletes végeredmény érdekében.

Nyílászáró mázolás
Nyílászáró mázolás
Nyílászáró mázolás

Mázolás tippek

Fontos, ha több rétegben kívánjuk felvinni a festéket, mindig meg kell várni, míg az előző réteg alaposan meg szárad. Ha túl sűrű a festék, egy kevés hígítót keverhetünk bele. Saját kezűleg a legalaposabb és legegyenletesebb munkát szórópisztollyal érhetjük el. Bár talán sokkal egyszerűbbnek tűnhet az ajtókat függőlegesen mázolni, mi mégis azt mondjuk, hogy vízszintesen kell mázolni. Ha függőlegesen mázolunk, akkor a festék egyenetlen lesz, látszani fognak a folyás irányok, nem fog túl esztétikus látványt nyújtani. 

Ha meg akarjuk könnyíteni a dolgunkat, akkor az ablakoknál (vagy üveggel ellátott ajtóknál) az ablakokat egy ragasztócsíkkal lefedjük, hogy a festék ne érje őket. Itt megoszlik a véleményen, mivel valaki szerint meg sokkal egyszerűbb a végén a megszáradt festéket egy spaklival lekaparni. Ez egyéni megítélés kérdése. Ahogy az is, hogy használunk-e alátétfóliát

Sokan annak a hívei, hogy nem használnak, hanem a lecsöppent festéket egyből feltörlik. Ez is egy módja ennek, de sokkal jobb, ha használunk alátétet, amit könnyen ki lehet dobni a legvégén. Ami még nagyon fontos, és sokan elkövetik ezt a hibát akik otthon, saját kezűleg festenek, hogy nem szerelik le a zárat. 

Miért is probléma ez? Ha a zárak bent maradnak és átmegyünk rajtuk festékkel, akkor a száradás után be fognak ragadni és sok esetben annyira használhatatlanok lesznek, hogy új zárat kell venni. Az ilyen hibákat jobb elkerülni és egy szakember biztos, hogy nem követi el ezeket. Ne kisérletezzen otthon, inkább hívjon ki minket a nyílászárók mázolására.

Nyílászáró mázolás ára

A nyílászárók mázolásának az ára mindig az adott nyílászárótól függ. Teljesen más egy olyan ablakot lefesteni, amely 5 éve volt utoljára, és teljesen más egy olyan ablakot, amely 50 évvel ezelőtt volt felújítva. Ahhoz, hogy pontos árat tudjuk adni mindenféleképpen látnunk kell a nyílászárót. Ha például az elmúlt évtizedek során több réteg fel volt kenve a nyílászáróra, mindenféle alapozó munka nélkül, akkor ott kifejezetten sok dolgunk van, mivel sok réteget le kell csiszolni. Az árnál az is fontos, hogy ki szerzi be az anyagot. Ha felveszi velünk a kapcsolatot, akkor tudunk Önnek mondani előzetesen egy ár tartományt, amellyel már számolhat, de a pontos összeg miatt mindenféleképpen ki kell érkeznünk a helyszínre. 

Nyílászáró mázolását megelőző állapotfelmérés

Mielőtt még bármilyen munkálatot is elkezdenénk a nyílászárón először fel kell mérnünk az állapotát. Ez elkerülhetetlen folyamat, mivel csak így tudjuk meghatározni, hogy mennyi időre, mennyi anyagra van szükségünk és csak így tudunk mondani Önnek egy konkrét és fix árat. 

Természetesen ha kimegyünk Önhöz és felmérjük nyílászáróinak az állapotát, és átadjuk az ajánlatot akkor mi nem kötelezzük semmire. Az Ön döntése, hogy elfogadja-e az ajánlatunkat, vagy sem. De garantálhatjuk, hogy mi kedvező áron fogjuk lefesteni a nyílászáróit.

Nyílászáró mázolás
Nyílászáró mázolás

Kinti nyílászárók mázolása

Bár lehet, hogy nem értelmű, azért megemlítjük, hogy amikor nyílászáró festésről van szó, akkor természetesen kinti és benti festésről is szó van egyaránt. Nyilvánvaló, hogy a kinti nyílászárók sokkal hamarabb kezdenek el kopni, fakulni de mi azt javasoljuk, hogy a felújításkor mindig mind a két oldal legyen lemázolva. 

Ha Ön mégis úgy dönt, hogy csak a kintit szeretné, mert még a beltéri kitűnő állapotban van, addig a külsőre már rossz ránézni, akkor természetesen elvállaljuk csak a kintinek a mázolását is. Itt ugyan az a folyamat megy végbe, mintha mind a két oldalát megcsinálnák, de nyilvánvalóan fele annyi idő és anyag. Itt is fokozottan kell ügyelni a száradásra.

Beltéri nyílászárók mázolása

Ha beltéren mázoljuk a nyílászárókat, akkor feltétlenül kell ügyelnünk, hogy egy jól szellőző helyiségben tegyük ezt. Ez azért fontos, hogy a festő ne érezze hosszú órákig a festék erős szagát, ne maradjon meg a bútorokban, szövetekben, ne szívja be a fal a szagot és természetesen azért is, hogy hamarabb megszáradjon. 

Nagyon fontos az is, hogy természetes fényben legyen elvégezve a munkafolyamat, mivel ez a fényforrás az, amellyel a leginkább lehet látni a hibákat. Ha mesterséges fénnyel világítjuk meg a nyílászárót, akkor sok esetben nem fogjuk úgy látni a hibákat, mint természetes fényben, ezért könnyen foltos, csíkos maradhat a nyílászáró. 

Nagyon fontos, hogy eltávolítsunk mindent, így le kell szerelni az a fogantyúkat, kilincseket, akasztókat és mindent, amely a mázolás útjában állhat. Ezt követően a már ismertetett módon nekilátunk a mázolásnak. 

Nyílászáró mázolás

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberre? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a felhasználandó anyaggal kapcsolatban egyeztetne? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon reggel 8:00 és délután 17:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 437 03 55

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!
Nyílászáró mázolás
Nyílászáró mázolás
Nyílászáró mázolás
Nyílászáró mázolás
Nyílászáró mázolás
Nyílászáró mázolás

Pest megye egész területén biztosítjuk a szolgálatásunkat!

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu , Piliscsaba , Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs , Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence , Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza