Parkettázás

Gyors, szakszerű és minőségi parkettázás Pest megye egész területén! Cégünk kiváló szakemberekkel rendelkezik. Több, mint 20 éves tapasztalattal a hátunk mögött állunk az Ön rendelkezésére. Hívjon minket és mi szívesen segítünk önnek.

Parkettázás

Gyors, szakszerű és minőségi parkettázás Pest megye egész területén! Cégünk kiváló szakemberekkel rendelkezik. Több, mint 20 éves tapasztalattal a hátunk mögött állunk az Ön rendelkezésére.

Annyira szerencsés helyzetben vagyunk, hogy napjainkban már számos parketta típus közül választhatunk, ám ez azzal jár együtt, hogy a különféle fajták különféle szakértelmet igényelnek, amit nem lehet olyan könnyen elsajátítani néhány óra olvasgatás alatt. Szükség van előkészületekre, lehelyezési ismeretre, utókezelésre, ráadásul a szakember mindamellett, hogy ezeket megcsinálja, még tanácsot is ad, hogy mivel tarthatjuk meg parkettánk újszerű állapotát hosszú éveken át.

Ha parkettázásban gondolkodik, akkor a legjobb, amit tehet, hogy felveszi a kapcsolatot egy parkettás mesterrel. Higyje el, azaz ember, aki már évtizedek óta parkettával foglalkozik minden kérdésére tökéletes választ tud adni. Már abban is segít, hogy milyen parkettát vásároljon és természetesen tökéletesen le is rakja a parkettát. 

Amennyiben megválaszolatlan kérdései maradtak vagy a segítségünket szeretné kérni a parkettázáshoz, kérem hívja az ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 7:00 - 19:00 között a +36 (20) 437 03 55 telefonszámon és mi örömmel segítünk önnek.

Ajánlatkérés
Parkettázás

Parkettázás folyamata 

A parketta lerakását főként a parketta típusa határozza meg. Van, ahol több lehetőség is adott, de nem ez a jellemző.

Úsztatás: A készparketták leginkább így kerülnek lerakásra. Ebben az esetben egy filc anyagra, vagy műanyag aljzatra kerül rá, s egymásba illesztve hagyunk neki egy minimális teret a mozgásra.

Szegélyezett lerakás: A hagyományos hajópadlók, vagy némely típusú csaphornyos parketták esetében használatos, mikor fektetve tesszük az aljzatra, majd ezt szegekkel erősítjük rá.

Ragasztás: Ez az egyik leggyakoribb módszer az egy, valamint kétrétegű parketták esetében.

Ha a lerakással megvagyunk, ki kell választanunk az adott parkettához illő utókezelési eszközt, illetve módot, majd felhelyezni a szegélyeket. 

Parkettázás
Parkettázás

Parkettázás házilag

Mielőtt még bármilyen folyamatot is elkezdene, jól gondolja meg, hogy milyen parkettát vásárol. Az első és legfontosabb a színe. Ahhoz, hogy az összehatás megfelelő legyen fontos a jó színválasztás. Ha világos bútorai vannak és a fal is világos, akkor nagyon szép kontrasztot tud nyújtani egy sötétebb színű árnyalat. Ha bézs, sötétebb barnák a bútorok, akkor nyugodtan válasszon valami kellemes barnát, de akár világosabb, sőt, akár szürkésebb árnyalatok is kitűnő választások lehetnek. 

A parkettáknál nagyon fontos, hogy megnézzük a kopásállóságot is. Ha például van háziállatunk akkor érdemesebb keményebbet választani. Ezután jöhet a parkettázás. Elsőnek mindenképpen meg kell tisztítani a parkettázni kívánt felületet, s elrakni minden bútort, útban lévő tárgyat. Ezt követően a kiválasztott parkettához elő kell készíteni a talajt, s lehelyezni azt a hozzá illő módszerrel. Ha ezzel megvagyunk, le kell kezelni a felületét, hogy szép, tartós maradjon, azonban ennek anyaga és módszere is változik parkettánként.

Úsztatás esetében a filc anyagra, vagy műanyag aljzatra helyezzük a készparkettát, majd egymásba illesztve engedjük azt minimálisan szabadon mozogni. Szegélyezés esetében a hajópadlót, vagy csaphornyos parkettát fektetve az aljzatra helyezzük, végül szegekkel ráerősítjük, hogy ne tudjon elmozdulni. Ragasztásos módszer esetében pedig az egy, illetve kétrétegű parkettákat egy úgynevezett kétkomponensű poliuretán ragasztóval rögzítik a talajhoz.

Parkettázás árak

A parkettázás árának összetételébe sok minden beletartozik. Az árakat befolyásolhatja több tényező is. Ilyen például az, amikor több szögletű szobáról beszélünk, vagy teljesen kör alakúról. Ilyen az amikor, például valaki átlósan szeretné lerakatni a parkettát, vagy más, extra futási igény van. Plusz igény az is ha valaki a szegő kifugázását kéri, és körülményesebb a munka, ha lépcsőt, dobogót, falat vagy akár plafont szeretne parkettázni. Természetesen ezek extra esetek, ezek általában nem szoktak szóba kerülni egy átlagos parkettázás során. 

Mindenek előtt nagyon fontos, hogy egy helyszíni konzultáció alkalmával megvitassunk minden egyedi igényt, így Ön is egy teljes képet fog kapni arról, hogy mi lesz a munkafolyamata és mennyibe fog kerülni.

Parkettázás
Parkettázás

Laminált parkettázás

Mielőtt nekilátnánk a laminált parketta lerakásának, mindenképp érdemes alá szigetelést helyezni, mely könnyít a fűtésszámlán, valamint a kopogását is megszünteti.

Ügyelve a hőtágulás fennálló “veszélyére”, a megfelelő paramétereken belül lerakjuk a parkettát, garantálva, hogy később sem fog felpúposodni. A minta sem elhanyagolható tényező, amire nekünk már rutin figyelni, de egy kezdőnek ez komoly fejfájást okozhat később. Bár sokan állítják, hogy parkettázni könnyű, meg amúgy is minden megtalálható az interneten meg kell állapítani, hogy szép, tartós eredményt csak úgy lehet elérni, ha szakember rakja le a parkettát. A szakember már abban is segít, hogy milyen parkettát válasszon és a beépítést követően tanácsot ad arról, hogy hogyan tudja a padló szépségét hosszú évekig megőrizni.

Parkettázás menete

A parketta lerakásának a menete a parketta fajtájától függ, de lényegében három fő lehetséges kivitelezési eszköz van rá. 

A szalagparketták tipikus letételi módja az egymásba illesztés. A párazárt aljzatra egy alátét kerül, ami tompítja a lépések okozta kopogás hangját, rugalmas felületet biztosít, s mindemellett még hőszigetel is. Egyszerű, gyors és praktikus módszer. Ahol kevés a bútor, nincs kellőképpen leterhelve a parketta, a lépés komfortja nem a legideálisabb, elvégre minimálisan mozog. Mivel hajlik, feszül, mozog, hamarabb és könnyebben elöregszik, mint a többi, de legalább könnyen cserélhető, javítható. 

A ragasztott parkettánál többféle ragasztó közül lehet választani. Már előre kész parketta esetében nem ajánlatos a diszperziós ragasztó, ugyanis az vizes bázisú, így a víztartalma miatt a fektetést követő néhány napon belül megdagadhat a parketta, ami púposodást, egyenetlenséget eredményez.  Ellenben a kétkomponensű poliuretán, illetve az oldószeres ragasztók nagy többségében, mivel az nem okoz felvizesedést. Ráadásul gyárilag felületkezelt termékre is alkalmazható.Az egykomponensű poliuretán ragasztók nem tartalmaznak vizet, vagy  oldószert, így jelentősen több előnnyel rendelkeznek az iméntieknél. 

A szalagparketták, a svédpadlók és a hosszabb, hagyományos parketták esetében kizárólag akkor kell - egyébként minden más esetben is lehet - alkalmazni a rögzítéses módszert, ha van alatta padlófűtés, ugyanis így sokkal inkább átengedik a hőt, mint a ragasztásos, vagy csúsztatásos módszer esetében. 

Parkettázás

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberre? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a felhasználandó anyaggal kapcsolatban egyeztetne? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon reggel 8:00 és délután 17:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 437 03 55

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!
Parkettázás
Parkettázás
Parkettázás
Parkettázás
Parkettázás
Parkettázás

Parkettázás Budapest és Pest megye egész területén!

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu , Piliscsaba , Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs , Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence , Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza