Gyerekszoba festés

A gyerekszoba festése nem könnyű feladat, mivel jól meg kell választani a színt. Mi ebben segítünk Önnek – és persze magában a festésben is. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Gyerekszoba festés

A gyerekszoba festés nehézügy. Sokan, sokféleképpen gondolkodnak. Valaki szerint ha lány, legyen erős pink Disney hercegnőkkel karöltve, ha fiú akkor meg legyen kék sok-sok autóval. Van aki szerint meg egy kisbaba szoba színe lényegében teljesen mindegy, egy kellemes bézs is jó lehet. Mire oda kerül a sor, hogy újra kell festeni, addigra a gyermek már óvodás lesz, és tud majd egyedül dönteni, hogy milyen színű falat szeretne.

Fontos kiemelni, hogy a színek milyen hatással vannak, és azt is, hogy milyen idős gyermeknek tervezzük a szobát. Ha egy valóban kisgyermeknek, akkor ott bevállalhatóak az erősebb, vidámabb színek, viszont figyelembe kell azt venni, hogy ha iskolás gyerekről van szó, akkor az erős színek sötétítik a szobát, így megnehezíti a tanulást, mivel már négy órakor villanyt kell majd kapcsolnia. Mindig kérdezzük meg a gyerekeket, hogy mit szeretnének, mivel ez az ők kis magánszférájuk, nekik kell jól érezniük magukat benne. Ha itt az ideje a gyerekszoba festésnek, akkor feltétlenül minket keressen fel.

Visszahívást kérek!
Gyerekszoba festés

Gyerekszoba tapétázás

A gyerekszoba tapéták tárháza szinte végtelen. A virágokon át a Disney cég összes kitalál karakterén keresztül a felhőcskékig mindent meg lehet találni. Amikor tapétát választunk akkor mindig végig kell gondolni, hogy hány éves gyereknek csináljuk és mikor lesz a következő tapétázás. Sokan futottak már bele abba, hogy a 9 éves fiúnak felhőket raktak fel, amely 15 éves korában már rendkívül ciki volt, amikor átjöttek a barátok, barátnők. Ezt mindig érdemes végig gondolni.

Fontos szem előtt tartani azt, hogy a gyerek mit szeretne. Senki nem érzi jól magát olyan szobában, amely nem tetszik neki, így lehetőleg kerüljük el azt, hogy a saját ízlésünket ráerőltessük a gyermekre. De mindenféleképpen próbáljunk rá hatni, mivel nem tapétázunk minden éven, ezért nem feltétlenül jó ötlet egy 8 éves lánynak Disney hercegnőket felrakni a falra. Esélyesen 14 évesen már nem fog neki tetszeni. Ha gyakrabban tapétáznak, festetnek, vagy tudják, hogy pár éven belül elfognak költözni, akkor szinte bármilyet lehet választani, mivel nem lesz ideje unni a falat.

Gyerekszoba tapétázásnál az is jó opció, hogy ha fűrészporos tapétát rakunk fel, majd azt lefestjük. Erre a festék rétegre utána nyugodtan lehet vásárolni falra rakható matricákat. Ezek könnyen lejönnek majd a falról, ha esetleg megunja a gyermek, ráadásul a fűrészporos tapétákat az első festés után is újra lehet festeni, nem szükséges újra tapétázni.

Gyerekszoba festés

A tapétázásnál fontos kiemelni, hogy a trendek folyamatosan változnak, így ha több évre tervezünk egy tapétát, akkor érdemes több tekercset venni. A gyerekszobákban a tapéták könnyen sérülhetnek, bármikor szükséges lehet egy kis javítás. Sokan futottak már bele abba, hogy pár évvel később keresték a régen vett tapétát, de sem a boltban, sem más boltban, sem az interneten nem akadtak többet a nyomára.

A tapétáknál fontos figyelembe venni a gyermek habitusát, temperamentumát. Ha 120%-on pörög mindig a gyerek, akkor nem túl jó választás egy élénk zöld szín kiválasztása, amely még jobban pörgetni fogja. Próbáljuk elérni, hogy legyen egy kiválasztott szín, és azt próbáljuk a gyermek temperamentumához igazítani. Sok kamasznál megfigyelhető, hogy inkább a sötétebb színeket kedvelik, itt ezzel nagyon jól tudunk „játszani” mivel sok olyan vidám, világos tapétát kapni, amely tartalmaz valami sötét motívumot.

Manapság rendkívül sok webshop árul tapétákat. Nagyon soknál külön életkor alapján tudunk választani, elvégre nem ugyanolyat választunk egy óvodásnak, mint egy középiskolásnak. Számtalan variáció, számtalan tapéta elérhető már, így mi biztosak vagyunk abban, hogy nem lesz gond abból, hogy mit válasszanak. Ha meg van a tapéta, akkor nincs más dolguk, mint minket felhívni. Hívjanak fel minket és mi garantáljuk, hogy tökéletesen felrakjuk a kiválasztott tapétát. 

Gyerekszoba festés

Gyerekszoba festés sablonnal

Tegye fel a kezét az a szülő, akinek a csemetéje jött már úgy haza egy születésnapi zsúrból, hogy a Pistikének milyen szép Micimackó van a falán és neki is kell, minimum tegnapra, de most is jó lesz. Mit tesz ilyenkor a szülő? Természetesen sokan rávágják a nemet. De ha épp egy festés előtt állunk, akkor érdemes lehet elgondolkozni a lehetőségen, nem?

Sokan belevágnak saját kezűleg is. Ezek a művek szoktak különböző portálokon bekerülni a „tíz botrányos falfestmény a szobákban” című gyűjteményekbe. Mi azt valljuk, hogy mindenki mérje fel, hogy mi az ő képesség szintje. Való igaz, hogy sokan raknak fel fűrészporos tapétát maguknak, és sok esetben valóban szépen is, de azért a szabadkezes rajz nem ilyen dolog.


Gyerekszoba festés
Gyerekszoba festés

Szabadkézzel kevesen tudnak szépen rajzolni, festeni meg pláne nem. Erre találták ki a különböző sablonokat, amelyeket csak fel kell helyezni a falra és az üresen lévő területet egy színnel kifesteni. Itt nem kell foglalkozni azzal, hogy túl megyünk a vonalon, mivel a sablon felfogja a festéket és való igaz, hogy ezzel szép végeredményt lehet elérni.

De nézzük meg a hátrányait: egyrészről korlátozva vagyunk. Ha a csemete azt mondja, hogy neki olyan kell, ahol Micimackó és Malacka öleli egymást, de mi nem találunk ilyen sablont, akkor már veszett fejsze nyele, nem fog menni. Csak olyat tudunk felfesteni, amihez van már sablon. Másrészről meg érdemes belegondolni, hogy mennyi időt elvesz az életből egy ilyen festés egy teljesen kezdőnek.

Gondoljon bele, lehet, hogy az egész hétvégéje rá megy. Nem lenne jobb inkább elmenni kirándulni a gyerekekkel, biciklizni egyet, elmenni strandolni ahelyett, hogy a szagos festéket szagolgatná egésznap, a háttérben meg mindenki magyarázná, hogy miért csinálja rosszul. Hagyja ezt a munkát másra – mi szívesen megcsináljuk, garantáltan rövid idő alatt. 

Gyerekszoba falszínek

A gyerekszoba falszín mindig egy rettenetesen nehéz kérdés. Felnőttként könnyebb, ha ketten vagyunk akkor általában hasonló az ízlésünk, vagy legalábbis képesek vagyunk kompromisszumot kötni. Na de a gyerekek? Barbie baba szín, neon zöld és hullámos papagájt megidéző színek – mindig ezek a befutók.

Először is beszélni kell arról, hogy mekkora gyermekről beszélünk. Ha a gyermek még pocaklakó, és most kell festeni akkor mi javasoljuk a kellemes, pasztelles, semleges színeket. Ezeket később saját ízlésünk szerint feltudjuk dobni bármilyen kiegészítővel. Egy babaszobánál azért látni kell azt, hogy inkább a felnőtt fog rá emlékezni, mintsem a csecsemő, így inkább itt törekedjünk a nyugodt hangulat megteremtésére.

De nem kell aggódni, mire óvodába megy a gyermek addig már lesz egy kialakult ízlése. Lehet, hogy ez hetente fog változni, de lesz. A legtöbb kisgyermeknél általában a kedvenc meséjükhöz, legjobb barátjukhoz köthető színek jöhetnek szóba. Mivel a mesék általában figyelem felkeltő, harsány színeket használnak, ezért borítékolható, hogy a gyereknek is hasonló lesz az ízlésviláguk. Megoldható az, hogy ne kelljen ezekkel a harsány színekkel bevonni mind a négy falat. Lehet azt is, hogy csak kettőt, de lehet azt is, hogy csak motívumokat festünk fel vele. 

Gyerekszoba festés

Gyerekszoba színek lányoknak

Szinte minden kislánynál borítékolható, hogy a rózsaszín lesz a kedvenc színe, mivel már a születését megelőzően a rokonok csak rózsaszín játékokat, ruhákat, bútorokat vettek. Ezért szinte mindennapos az, hogy a kislányok szobája rózsaszín. Megjegyzendő, hogy nem minden kislány szereti a rózsaszínt. Valaki inkább kéket, van, aki inkább zöldet szeretne. Fontos, hogy ne erőltessünk rá egy színt sem, legyen olyan, mint amilyent ő szeretne.

Gyerekszoba színek fiúknak

Ahogy a kislányoknál is, úgy a kisfiúknál is elvárás, hogy a kék, vagy a zöld legyen a kedvenc színe. Általában ez is, így már szinte mindenkinek egy kék szoba, autós matricákkal jut eszébe, ha azt mondják, hogy kisfiúszoba. Itt is meg kell hallgatni, hogy a gyerek mit szeretne, mert ő lesz abban a szobában, és ha neki nem komfortos a kék, hanem sokkal jobban érezné magát egy lila szobában akkor válasszuk azt. Minden gyerek más és más egyéniség, épp ezért nem feltétlenül kell erőltetni a kéket és a rózsaszínt. De ha az tetszik nekik, akkor mindenféleképpen legyen az. 

Gyerekszoba festés

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberre? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a felhasználandó anyaggal kapcsolatban egyeztetne? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon reggel 8:00 és délután 17:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!
Gyerekszoba festés
Gyerekszoba festés
Gyerekszoba festés
Gyerekszoba festés
Gyerekszoba festés
Gyerekszoba festés

Pest megye egész területén biztosítjuk a szolgálatásunkat!

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu , Piliscsaba , Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs , Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence , Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Vissza